Jdi na obsah Jdi na menu

    Dnešní první letošní návštěva naší oddílové skalky Pikovické jehly  je dlouhodobě plánovanou akcí a je jen škoda, že nikdo z našeho klubu nedorazil. Placené parkoviště bylo docela plné, hlavně zásluhou vodáků, kteří zde mají cílovou destinaci a používají vlak k cestě proti proudu ke startu své pouti. Počasí bylo podobně teplé jak vloni, typicky jarní, jen ta Sázava hodně zvednutá, kdy vodočet v Nespekách ukazoval 210mm což je už pod 1.SPA (bdělost). Ideál pro vodáky, méně už pro přístup podél řeky pod Jehlu.

fsc_1980.jpg

   Jdeme s Aničkou dolů po schodech, složitě překonáváme první úsek zaplavené stezky, ale dále zjištujeme další zatopené úseky a tak se vracíme, zjištujeme na zastávce provoz vlaků a obezřetně jdeme po kolejích horem.

fsc_1983.jpg

  Dorážíme k Jehle, ale při prvním pohledu na námi vytvořenou přístupovou cestu V.strží pomocí dřevěných schodů zjištuji, že zde něco chybí. A opravdu někdo ukradl staré lana, která sloužila jako přidržovací prvek. Jó co není napevno, to se ztratí a tak plánují to nahradit řetězy. Tipuji na nenechavé místní chataře, protože horolezec by se na tu starou vraždu asi nenavázal.

fsc_1999.jpg

   Dole už někdo připravuje lezení a proto nemeškám a na vrchol vylézám lehkou normálku sólovým stylem. Sám jsem zvědavý kolikrát to ještě zvládnu? Zatím to jde, ale největší překvapení mě čekalo na samotném vrcholu a to, že ve vrcholové knížce mám první letošní zápis. Takže dosažen nečekaný Hore zdar!

fsc_1993.jpg

  Něco málo vyfotím, slézám po nových schodech k bivaku a navazuji řeč s příchozími lezci, kterých je zde požehnaně a oni to podél Sázavy zdolali i se psem.

fsc_1991.jpg

    Na úplný závěr přidávám příznivou zprávu pro nás od Boryše (Karel B.), že novoroční setkání na Holém vrchu pokračuje v tradici a tak jste na sobotu 6.1.2023 všichni zváni na Alšovu vyhlídku a kdo přijde dříve pomoci s ohněm bude veřejně pochválen.

                                                                                                                                    zaznamenal Venca Obrazeks Aničkou

 

Náhledy fotografií ze složky 1slanění na Jehle 2024

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář