Jdi na obsah Jdi na menu

                   Pikovická jehla 1.1.2011

      (sledujete to datum, a co teprve až 11.11.2011 přijede Martin na bílém koni)

p1150159.jpg

V minulém roce jsme také pořádali první slanění na Jehle jen trochu v pozměněné sestavě, ale termín 2.1.2010 nebyl termín první návštěvy(Hore zdar) tohoto skalního útvaru a tak jsme letos naplánovali ranní novoroční akci. A zadařilo se! Pro mne to bylo určité omezení silvestrovských návyků, pár bublinek o půlnoci, krátký spánek a dopolední jízda autem do Pikovic. Po příjezdu k mostu tam parkovalo více aut, Kamzíkovu Toyotu jsme jasně identifikovali, ale ti ostatní mohli být potencionální návštěvníci Jehly a to mě trochu znervoznělo.

p1150126.jpg

 Jaké bylo mé uvolnění, kdy nám Kamzík hlásil, že nástup náhorky je beze stop ve sněhu a po krátkém zajištěném výstupu normální cestou jsme mohli zapsat ve vrcholovce naše HORE ZDAR 2011. Počasí bylo typicky zimní, všude snížek, teplota pod bodem mrazu a místy na skále i led. Sázava u břehů mírně zamrzající, oproti vodácké sezóně na hladině klid a ticho a jen z pár chat v okolí se vznášel nesmělý kouř z komínů.

p1150157.jpg

 Na závěr jsme s Pexesem sešli po nových schodech dolů k informační tabuli, abychom zrevidovali terén před jarní brigádou, odpálili pár novoročních rachejtlí, které se bohužel projevili jen zvukovým efektem a odtroubili naší polodenní akci zde v Posázaví.

                                                                                                                                             zapsal správce  VencaObrazek

 

Náhledy fotografií ze složky 1slanění na Jehle 2011