Jdi na obsah Jdi na menu

         18.květen 2013 - 48.ročník P-P

   Letos po 13-ti letech opakujeme s Aničkou trasu ze Sedlčan, protože už těch tras na střídání nemáme mnoho, ale poprvé se na start pochodu dostáváme přímým autobusem z Prahy. Je to jednodušší, rychlejší a levnější. Na start této trasy(zvané Robinova) v kultůrním domě Josefa Suka se postavilo 2565 pochodníků z celkového letošního počtu 19217 účastněných.

dsc_1448.jpg

 Ranní počasí v Praze a ještě cestou autobusem na start bylo opravdu katastrofální, dost lidí to asi odradilo a jet na kolech, tak jsme zůstali doma a proto také byla účast o dva tisíce pochodníků chudší než vloni. Po startu už  ale sluníčko dokazovalo svoji sílu, teplota byla ideální pro pochod a jen rozbahněné cesty připomínaly deštivé ráno, ale pro pohorky s vibramem to nebyl vůbec žádný problém.

dsc_1472.jpg

 Pokud mě pamět nešálí, tak jediné občerstvení při našem prvním pochodu této trasy bylo v pivovaře Vysoký Chlumec (Vévoda, Démon z Lobkowicz), jinak bylo netradičně sucho, zato letos těch stánků, restaurací, zahrádek, servírovacích stolečků.... bylo tolik, že kdyby si měl člověk všude dát jedno točený, tak nedojde ani do půlky. Všeho s mírou, jsou naše zkušenosti s pitným režimem při pochodu a proto jsme ho také uspěšně absolvovali.

dsc_1499.jpg

 Perfektní zastávka na trase s živou hudební produkcí a "tanečním parketem" byla v Nových Hradech (pod zříceninou hradu Zvěřinec) a poležení na krásném pažitu se sundanými ponožkami, pivkem a sluníčkem, které i opalovalo, bylo o mnoho záživnější než přeplněné, vydlažděné a jarmarečními stánky obsypané náměstí v Prčicích. Hudba žádná, zelených ploch málo a tak rychle vyfasovat botičku(podle pořadatelů oranžová), kafe, klobásu a pádíme na autobus a vlak a domů do vany.dsc_1550.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poslední usměvný zážitek z akce je pohyb některých účastníků pochodu na Hlavním nádraží v Praze, fakt někteří jdou jak po obrně a k tomu ty špinavé boty, dost  komický.   

                                                                                                                                               účastníci pochodu A + V Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky Prčice 2013 ze Sedlčan