Jdi na obsah Jdi na menu

                                 Z Jizerek od Peťase

       Protože počasí práci moc nepřeje, vyrazil jsem 16.2.2010 do Jizerek na běžky.

Obrazek      Nebeský žebřík jsem seběhl trochu promrzlý a zahřál jsem se až na Předělu. Další cesta přes Pytlácké kameny na Pyramidu, no nádhera a pohoda.

     Po občerstvení na Pyramidě jsem vyrazil na Bukovec.To jsem, ale udělal osudovou chybu, vynikající borůvkové knedlíky se šlehačkou se ve mně nějak nepohodly s polotmavým Bernardem a tak bych do kopce předhonil i Katku Neumanovou a den jsem uzavřel nedobrovolně  na Bukovci na chatě u Kakrdů.

 

Obrazek

Svoje putování jsem začal na parkovišti na Bukovci, počasí nebylo ideální, mlha jako…..,ale sníh přemrzlí a velice rychlý, no paráda. Vyrazil jsem pěšinkou okolo Bukovce na hraniční přechod Orle,stopa byla trochu rozšlapaná a tak jsem sjezd završil několika pády v závějích a asi proto Obrazekpřede mnou na hranicích utekli dva Poláci, protože ještě nikdy neviděli sněhuláka na lyžích. Cesta na Velkou Jizerskou louku v parádní stopě probíhala v klidu, ale magistrála není nic pro mne a tak jsem po žluté značce odbočil na Smrk. Krásná stopa v lese až závěrečné stoupání v korytě nebylo moc prošláplé. Zato hřebenová cesta ke Smrku byla pro změnu rozšlapaná od turistů kteří chodí ze Stogu Izerského z lanovky. Jednoho Němce jsem potkal jak hamtá ve stopě, nejdřív bych ho nejradši přetáhl hůlkou (omezil jsem se jenom na slovní komentář, píp), ale když za mnou dorazil do boudy na Smrku tak mně ho bylo skoro líto, v kozačkách a džínách a zmrzlej jako ratlík, dobře mu tak, Germánovi.Informace pro našeho dvorního meteorologa na Smrku teplota -8ºC a slušný vítr.

      Bodově bych to aktivity ohodnotil jako VPaP (velká pohoda a paráda) a závěr jako SP a ZK (kdo neví co to znamená, tak ať vzpomene na článek od Huga v Minihorách.).

                                                                                                              Ahoj. Zdraví

                                                                                                                                    Peťas

 

Náhledy fotografií ze složky Jizerky od Peťase únor 2010

Komentáře

Přehled komentářů

Peťas - SP,ZK

Byl jsem upozorněn že Huga zná už málo kdo a tak doplňuji SP-stažená p...., a ZK zelený ksicht

Venca - VPaP

Peťasi, máš moje uznání, nejen, že si své výjezdy pohodově užíváš, ale ještě dovedeš přenést tu neopakovatelnou atmosféru zimních Jizerek pro ostatní sem na web. Pěkná akce, velká pohoda a paráda na běžkách v "našich Jizerkách". Já bych to VPaP, SP a ZK převedl do veličin, které by Dan dovedl zanést do aktivit.
P.S Kdyby někdo chtěl si přečíst ten článek od Huga, tak ať shání miniHory číslo4-5/1989.

Předseda - Blahopřání k svátku

Vše nejlepší k Tvému svátku, Ti za kolektiv H.K. Stáří Praha přeje předseda klubu.
P.S.
Když jsi jmenovec sv.Petra, koukej mám, meteorologům trochu helfnout. Přimluv se u něj, ať již s námi pracuje na pěkném jarním počasí, ale, prosím, žádné velké povodně. Děkuji.