Jdi na obsah Jdi na menu

           Moje malé jubileum - 20_tá botička pochodu P- P
 Letos je to již 54.ročník tohoto nejznámějšího dálkového pochodu v ČR. Naše pěší trasa začíná v malé obci Střezimíř s 314 obyvateli, kterou jsme šli už v minulosti 3x, ale pořadatelé trasy(letos 21) trochu obmněňují, takže to není tak okoukané.

prcice-panorama.jpg

   Za tu dobu jsme si vyzkoušeli už většinu těch kratších(do 40km) pěších tras, také jsem absolvoval 3cyklotrasy(Milevsko,Tábor,Praha) a letos jsme vyrazili ve větším počtu známých a už v obsazení 3generacemi. Pár dní před startem nebylo příjemné počasí(vlhko,zima) a tak přišly na řadu pohorky, ale nakonec nastalo počasí skoro ideální pro pochod (polojasno a teplota kolem 20°). Letos 18.5.2019 padl porevoluční rekord v počtu účastníků přes 26000 a byla to celkově osmá největší účast v celé historii pochodu.

dsc_3002.jpg

  Na našem začátku jsme více občerstvovali(Borotín,Kamenná Lhota...) a zdrželi se hledáním nějaké té kešky, pozdržely nás kontrolní punkty v Jistebnici i Nadějkově a tudíž náš čas příchodu do Prčic byl až po 19hodině. Ke konci pochodu jsme absolvovali náročný bahnitý sestup podél lyžařského svahu u Monínce, kde se proháněli malí kluci na downhillových kolech a nahoru je vyvezla sedačková lanovka.

dsc_3001.jpg

  Po chvíli jsou už vidět bílé věže kostelů v Sedleci(sv.Jeroným) a Prčicích(sv.Vavřinec), které dávají tušit, že konec pochodu se blíží a působí jako silný magnet. Na náměstí v Prčicích je živo, fasuje se tradiční škrpál "botička", která byla letos modrá, horalka a gel, který podporuje regeneraci organismu po sportovním výkonu. Při pohledu na přesnou GPSku jsme absolvovali 35,6km a ne 31km, jak udával pořadatel, ale to je tak každý rok. Následuje potřebné doplnění tekutin, něco málo pojíst a hůrá na zpáteční cestu(autobusem, vlakem, autem...), která je stejně náročná jako samotný pochod. Domů jsme dorazili těsně před půlnocí.

dsc_3055.jpg

 Když to vše shrnu, bylo to náročné, ale s odstupem času, kdy tuto událost zaznamenáván, už vše bolavé odešlo a připravujeme se na 55.ročník a vybíráme trasu pochodu a hlavně rychlejší zpáteční cestu.

                                                                                                                                        pochodníci Anička a Venca Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky Pochod Prčice 2019

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář