Jdi na obsah Jdi na menu

                 Skála hadí královny - Plešivec - Pexeso s Vencou

Výrazný skalní útvar v J úbočí Plešivce (654m) s 20m vysokou J stěnou, tak zní úvod v průvodci a cíl našeho nedělního lezení na Brdech.  Počasí má být  pěkné, slunečné, podle klubového meteorologa Jardy ideální s předpovědí, že padnou dlouhodobé teplotní rekordy. Stalo se. Na Plešivci bylo ten den plno, parkoviště rozcestí v sedle Klínek přeplněno auty, ale na Skále hadí královny jsme byli osamoceni.

Obrazek

Všechno jsme lezli střídavě odspodu na OS, i když já zde v roce 1991 už lezl, ale moc si toho už nepamatuji. Od té doby se v zajištění nic nezměnilo i když by to docela chtělo přebudovat. Vylezli jsme cesty Přímou V-, Cestu nářku VI, Rebus VI+, Admirál VI-, Ukradené sny V. Opravdu povedený lezecký den.

                                                                                                                                                            zapsal  Venca Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky Plešivec 2008

Komentáře

Přehled komentářů

Venca - Návrat po 3 měsících

V květnu zde proběhla pracovní akce OVK a Hadí královna dostala nové lepené borháky a dole vzniklo pěkné sezení.

Andrej - Už nevím co jsem chtěl,

ale přímá reakce je nejlepší, třeba i s hrubkami. Inteligent to pochopí a blbec sám neví, anebo opustit PC a vrátit se zpátky do základky a nechat si naložit pětadvacet od třídního. Jo. Když už na ten tvůj poslední komentář čumím, Tak choď pravidelně k Mamutovi (vícekrát "to zase nevím kolik to je")už jenom kvůli mne a o motivaci na dalších 30let se ti dodává Voloďa. aŠ.

Venca - Po 55 už se nezlepšuješ, jen se udržuješ

A proč myslíš, proč do toho Mamuta (i když mně nacvičování cest zrovna nebere) pravidelně chodím, kvůli tobě? Jó, Voloďa, to je motivace a na 30let dopředu. A s tím stěžováním si to četl špatně, já měl na mysli to STÁŘÍ s velkými.

Andrej - Legenda lezení

Zeptej se ho. Co je to čistota lezení. Proč se tím lezci zabývaj? Určitě to není honění se za čísly a jak čtu tvůj komentář o stěžování si na stáří. Myslím si, že teď bys měl být v kondici větší proto, abys byl za 30 let v podobné jako Voloďa aŠ.

Venca - Lezoucí důchodci

Možná, že si si ho včera v Mamutu nevšiml, ale nejstarší lezec tak byl nějaký Voloďa Suchý (1924). Chodící legenda horolezectví ČSSR a ten mi v roce 1971 dělal v HO VŠ Praha horoškolu. Pozdravil jsem se s ním, zavzpomínal a odjistil ho při lezení. Jó, kdybych tak za 30let byl v podobné kondici a chuti, to by bylo.

Andrej - Pretěky...

...žiadne nerobím. Iba ma to tak baví a to ma drží pri životě. aŠ.

Venca - Horolezectví versus sport

Já to říkám furt, žádný čísla, žádná honba za mínusama, o tom to já nemám, je to o vnitřních pocitech, žádný preteky a pak ti to vydrží na celý život.

Andrej - Odvážně srovnávám

9a+ jsem viděl. Ale já to nikdy nepolezu. Že sem taháš takové cifri. Rákoska jihozápadní stěnu Alpským stylem a Bém normálku s kyslíkem. Co je čistější. Lez čtyřky čistě a neseď v pětkách. Jinak je potom taky za čtyři. Toď můj projev za kterým si stojím. aŠ.

Venca - Tříbení názorů

9a+,A4,E12,M13-...to jsou hezký čísla, ale většina lezců si ani neumí představit co obnášejí a máš pravdu, že to není otázka peněz, i když. Srovnávat Béma s Rákoskou je dost odvážné, každý lezl v jiné době a v jiných podmínkách. Jen pro ilustraci, tak ten mladší chtěl původně severní (čínskou) stranu a pak dal jižní cestu (normálku). Rákoska lezl těžkou jihozápadní stěnu a vyjádřil se, že normálku nepoleze i kdyba to měla být jeho poslední nevylezená osmitisícovka. Já to naše lezení beru ne-"sportovně", ale tvoje projevy při nedosažení nejvyšší čistoty stylu výstupu jsou opravdu nepublikovatelné.

Andrej - OS, RP,Flash, hlavně když se leze

to není otázka peněz. Bém vylezl na Everest. Rákoncaj nikdy. Ber to sportovně.aŠ.

Venca - OS,RP,AF,Flash, hlavně když se leze

Andreji, ty jseš extrémista skoro ve všem co děláš a není u tebe problém příští víkend odjed na osmitisícovku (i bez permitu) do Himalaje. Ne u všech je to otázka peněz, času, ale taky stárnem a lenivíme a mládí v klubu nás moc nemotivuje.

Andrej - Pěkné

a gratuluji. 6+ na OS, jen tak dál. Jištění v převisu na fotce 013 je OK. Co to je? A ještě. To víš Petře. Ta doba už tak pokročila (net, mobil, auto...), ale všechno stojí peníze a info ještě víc. Víš? Nemůžeš jet na skály, třeba na Sušky. To je daleko. Na Srbsko je to blíž. Jet někam o 20km dál, tak to už je zabiják. aŠ.

Venca - Obhajoba před trestem smrti

Určitě soukromničení ne, k tomu nás nevychovávali, já jsem v zásadě pro demokratickou kolektivizaci v klubu, ale časy se mění, to je jediné s čím s tebou souhlasím a už nepamatuji oddílovou akci plánovanou na celý víkend. Já osobně se snažím utrhnout v každý svůj volný čas a dohadovat něco dopředu na pravidelných schůzkách.

Petr - GRATULUJU PÁNOVÉ

Na Hadí Královně jsem chtěl zjara pořádat s Jankou a se Sukínem pro oddíl celodenní akci lezení – rožnění. Určitě jsem se o tom několikrát zmiňoval a nikdo nic proti neměl, kdepa se stala chyba?! A nebo lezecká frakce začala soukromničit?! Dřív se také stávalo, že se o nějakém výjezdu dalo vědět (mail, sms), to už jsem nezažil ani nepamatuju?!
Jó holt časy se mění, co bylo včera dneska není.

Venca - Průkazy ČHS

Povedený lezení,jen ty průkazy jsem ti nepředal, takže další pokus ve středu v Mamutu.