Jdi na obsah Jdi na menu

Kreutzberg 2009

   Nápad navštívit oblast Kreutzberg (Křížový vrch 590m), nacházející se pár kilometrů nad ObrazekLitoměřicemi, vznikl na posledním oddílovém setkání na Gutovce a vyřkl ho první Kamzík. Jedná se o lezecký útvar sopečného původu (tefrit) s orientací od JV na JZ dosahující až 20m výšky s asi 60cestami vytvořenými převážně roudnickým klasikem Zdeňkem Hubkou. I když pražilo slunce, tak se daly vybrat cesty díky vzrostlým dubům před skalami v příjemném stínu. Příznivý sklon, pozitivní vrstvení materiálu, dostupnost, spolu s kvalitním jištěním a logickým vedení cest jsou předpokladem vzniku oblíbené oblasti pro softmovery tj. lezce, kteří preferují pohodové lezení a napovídala tomu i slušná návštěva zde. V cestě Mitra se nachází i stěnová knížka, kterou se vehementně domáhal navštívit Pexesák, dobírající jištění jsou osazena mailonkami a obtížnost je od 2 až po 6+, čili nic pro výkonnostní lezce. Na internetu je pěkně zpracovaný průvodce, na kterém my jen nesedí popisy (pořadí, foto?) cest Pomeranč a Banán na levém masivu. Všechny námi vylezené cesty jsou doporučenihodné - Kanovnická 4+, Sedmé nebe 4+, *Okurka 5-, Splašený jeptišky 4, Hrášek 5, *Paparazzi 5-, Vaginální exploze 5, *MammaMia 5, Zombie 6, *Velký mejdan 5+ a jelikož jsme skončili dříve, tak jsme ještě obhlédli nedalekou oblast Tašov, která je lezecky o něčem jiném, ale o tom až někdy jindy. Nedělní akci jsme zakončili v útulné restauraci "U Volných" v Tašově.

 Určitě se na Kreutzberg vrátíme, máme toho zde ještě dost na přelezení a vřele doporučuji tyto okrajové skály na první výjezd našich nových adeptek lezení na přírodním materiálu.

                                                                                                         zapsal VencaObrazek

 

Náhledy fotografií ze složky Kreutzberg 2009

Komentáře

Přehled komentářů

Venca - Vše se má zkusit

Andreji, u tebe nikdy nevím jestli to myslíš vážně, nebo si děláš prdel, ale budiš ti omluvou skutečnost, že zrovna o půlnoci přijdeš urvanej z práce nebo nalitej z hospody. Vzhledem k tomu, že se Klárka rozlézá na 5-kách na Gutovce, tak na Kreutzbergu jsou jen 3cesty obtížnosti 6 a více, čili nic pro ní! Ale vážně, jeď se tam podívat, protože sebelepší trénink na překližce není nic proti plnohodnotnému lezení na skalách.

andrej - Obtížnost...

popsaných cest je docela hustá. Jak je to odjištěno? Může to zkusit OS. Bylo by to pěkné. aŠ.

Venca - Upřesnění

Andreji, novými adeptkami myslím konkrétně dvě nové zájemkyně o členství v našem klubu, které kontaktovaly Jardu, ale pro Klárku by tam byly také příhodné cesty.

andrej - Nové adeptky?

To myslíš cesta pro Klárku? aš.