Jdi na obsah Jdi na menu

       Hodkovicko 16.9.07 - Klárka s plyšákem, Věra, Andrej, Pexeso a Venca

 Letos poprvé prakticky využíváme lezeckého průvodce Skály u Hodkovic n.M., který mi na jaře zaslal Petr Boček s tím, že ho nebudu nikde prezentovat a to dodržuji.

Pexeso

 Na servru hruboskalsko.cz svítí zelená (první zářijová) v lezeckých podmínkách oblasti a tak není co řešit. O tomuto mikroregionu není na internetu mnoho informací i když se jedná o dobře odjištěné pískovcové lezení se slézaním věží krátkými náhorkami. Z Prahy vyrážíme od Andreje jeho opraveným autem a po necelé třičtvrtěhodině už osaháváme nástupy Hřebenové věže nad Bezděčínem.

Východní cesta na Hřebenovou věž

 Zajímavé na cestách zde je různorodost struktury matroše, dole na nástupu zelená pískovcová klasika, pak železité kyzy, místy měkej osolenej písek... Lezeme v jižní plotně Hřebenové, Jižní pilíř VII, Andrej rajbas var.Třesu VIIc a převislou Východní cestu VIIc. Po přechodu na Bezděčínskou věž (výška 30m) přitvrzujem v obtížnosti.

Andrej

 S Pexesem dáváme - Divočina pro malé VII ze západního žebra, hvězdičková Hráčská vášeň za VII stylem OS, Opilcův sen VIIc s horním bez problémů, výše jde Andrej - Písečné dějství VIIIb..., kterému na žebříčku na lezci končí loňské hodnotné výstupy z Frankenjury a chce to dohnat. Shrnuto na závěr, nejlepším vzlínajícím jedincem byla vyhlášena Klárčina kočkoveverka, která dala sólo i přilehlou borovici.

kdo umí umí, kdo neumí ...

  K pěknému lezení přispělo i příjemné prosluněné počasí i když si myslím, že na písku by jsme toho měli za rok vylézt asi více a kdy jsme pořádali lezeckou víkendovou akci (na písku) si už ani nepamatuji.

Venca na Jižním pilíři

 Na ostrovské, sedmihorské, příhrazské, drábsko-světničské, sušské... klasické akce s Jogínem se vším všudy (včetně zhodnocení našich výstupů ve vyhlášených pohostinstvích) z konce minulého století už jenom vzpomínám. Jó, doba se mění, lezci a horolezení taky, jen ty skály tu jsou stále!

                                                                                                                                                    zapsal Venca  Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky Bezděčín 2007

Komentáře

Přehled komentářů

Vaclav - Fotky

Dík, něco do fotogalérie přidám a sleduješ ten odkaz na tvůj žebříček na lezci!(už tam tvé Hodkovicko bylo)

Andrej - Fotky

jsem poslal. aŠ.