Jdi na obsah Jdi na menu

            Zajištěná cesta na pískovci v Kokořínském dole!
Zajištěné cesty(italsky Via ferrata, německy klettersteig) jsou náročné cesty zajištěné pomocí umělých pomůcek (žebříků, kramlí, fixních lan...) a mají už více jak 150letou historii, jak praví wikipedie, ale že něco podobného v malém objevím v CHKO Kokořínsko jsem nečekal a doslova mne to šokovalo.

dsc_2351.jpg

Po odlovení pětkové keše Loupežnická jeskyně(pomocí slanění) poblíž vesničky Hradsko jsem po příchodu na parkoviště U Grobiána zahlédl na pískovcových masivech nahoře ve svahu, něco nepatřičně barevného. Zvědavost nedala a po příchodu ke skalám mne uvítala informační cedule a hned my bylo jasné, co zde vzniklo.

dsc_2381--2-.jpg

Další upřesňující informace jsem našel na webu Kokorin.info a na webstránkách hospody U Grobiána. Jedná se o lezecký park Borský převis pro děti v reálném prostředí pískovcových skal.

stena.jpg

    Na závěr mého krátkého příspěvku konstatuji, že současné trendy lezecké zábavy (adrenalinového dobrodružství) k nám přicházejí a rychle se prosazují. Co vy na to?

                                                                                                                                   zaznamenal Venca Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky Lezecký park v Kokořínském dole

Komentáře

Přehled komentářů

Dan - parčík

Ahojda,
navštívil jsem s Vencou tuto "dětskou" stěnu a musím říct, že cesty 2,3,4 které jsem lezl rozhodně pro děti nejsou :( . Buď jsem měkejš nebo nevím, ale vylézt tam nebylo zrovna lehký viď Vendo. Jinak po zvážení pro takovéto parky jsem, líbí se mi. Jen bych vytkl, že tohle je špatné zvolené místo, strašně drolivej a lámavej matroš.

Pavel - 2013

Ahoj ,Venco u Nás v Novém Městě je His kde byla oddílem vytvořena umělá stěna v přírodě .Tam se o to club pěkně stará a pro děti je to fakt parádní .Panenská příroda pomalu končí ,ale to víme .Nevím jak kokořínsko ,když jsme tam byli ,tak jsme tam lanový park nepotkali,ale nepřipadá my to promysleně .Kam se kouknem je ruka člověcí ,ať je ta ruka hodná .